ייפוי כוח מתמשך
כולנו חוששים כי חלילה יגיע היום בו נאבד את הצלילות ותחל הידרדרות במצבנו הבריאותי כתוצאה מתאונה, מחלות זקנה (כגון דמנציה), מוגבלות נפשית ומוגבלות שכלית העלולות לפגוע בכושר השיפוט שלנו ואז לא נהיה עוד מסוגלים לקבל החלטות בענייננו.
לאחרונה נערך שינוי חשוב בחוק הכשרות המשפטית המאפשר עריכתו של "ייפוי כוח מתמשך" במקום מינוי אפוטרופוס.
כל אדם מעל גיל 18, רשאי להחליט ולקבוע היום, מי יטפל בו ומי יחליט עבורו כשלא יהיה מסוגל לעשות זאת בעצמו וכיצד ינוהלו ענייניו האישים, הרפואיים והרכושיים, כאשר יגיע למצב שבו לא יהיה מסוגל לקבל החלטות או לנהל את ענייניו.
ייפוי כוח מתמשך יערך וייחתם בפני עורך דין שאין לו עניין אישי בייפוי הכוח ואשר עבר הכשרה מקצועית מטעם
האפוטרופוס הכללי.
מה נכלל בייפוי כוח מתמשך?
- עורך ייפוי הכוח יפרט באילו עניינים ירצה שמיופה הכוח יטפל בשמו, עניינים רכושיים, עניינים אישיים ועניינים רפואיים.
- בנוסף עורך ייפוי הכוח יכול לתת הנחיות מקדימות מתי ייפוי הכוח יכנס לתוקף ומתי יפקע.
- ניתן לכלול בייפוי הכוח "אדם מיודע" אשר בכל מקרה של החלטה יש ליידע ולדווח לו ואף האדם המכונה "אדם מיודע" יוכל לפנות למיופה הכוח ולדרוש לקבל מידע על החלטות ופעולות שביצע.
כיצד עורכים ייפוי כוח מתמשך?
- עורך דין אשר עבר הכשרה מתאימה מטעם משרד המשפטים יוכל לערוך ייפוי כוח מתמשך. קיימת רשימה של עורכי דין אשר הוסמכו לחתום על ייפוי כוח מתמשך.
- עורך הדין יוכל לערוך את ייפוי הכוח במידה ואין לו עניין אישי.
- חשוב כי האדם הממנה יאשר בפני עורך הדין כי ייפוי הכוח נעשה מרצונו החופשי ללא לחץ או כפייה והוא מבין את תוכנו ואת משמעותו, מטרותיו ותוצאותיו.
- עורך הדין יבהיר לאדם הממנה את המשמעות המשפטית של עריכת ייפוי כוח מתמשך, את האפשרויות החלופיות העומדות לרשותו ואילו עניינים יכול לכלול בייפוי כוח.
עורכת הדין לימור דרעי עברה הכשרה מעמיקה מטעם משרד המשפטים ומוסמכת לערוך "ייפוי כוח מתמשך", הנחיות מקדימות לצורך מינוי אפוטרופוס ומסמך הבעת רצון.