במסגרת פרויקט תמ"א 38 יוצרים יחידה רישומית חדשה אליה מצמידים את זכויות הבנייה אשר הוענקו ליזם מכוח הסכם התמ"א ואת השעבוד לטובת הבנק המלווה.
מתי נדרש ליצור יחידה רישומית?
תיקון רישום הבית המשותף באופן של הוצאת יחידה רישומית נעשה לצורך רישום שעבוד לטובת הבנק המלווה בפרויקטים מסוג התחדשות עירונית, לצורך הצמדת זכויות הבניה שהוענקו ליזם ולצורך רישום הערות אזהרה לטובת רוכשי הדירות החדשים.
כיצד יוצרים יחידה רישומית?
במסגרת תיקון צו הבית המשותף יבודד תא מתוך הרכוש המשותף ויוגדר כיחידה נוספת, אליה יוצמדו החלק ברכוש המשותף שעליו אמורות להיבנות הדירות החדשות הצמדה של חלק מהגג/ קרקע כפי שיוגדר בתשריט והן זכויות הבניה שהוענקו ליזם מכוח תמ"א 38.
במסגרת ליווי עורכי דין המייצגים יזמים וחברות בנייה העוסקות בתחום התחדשות עירונית.
משרדנו מעניק טיפול בתיקון צו בית משותף באופן של הוצאת יחידה רישומית נפרדת בתוך פרק זמן זריז ויעיל ובשקיפות מלאה מול לקוחות המשרד.
מה כולל הטיפול בהליך יצירת יחידה רישומית?
- עבודה מול מודד לצורך הפקת תשריט הרישום העונה על דרישות לשכת המפקחת על רישום המקרקעין.
- הכנת מסמכי הבקשה ללשכת המפקחת על רישום הבתים המשותפים.
- טיפול שוטף מול משרדי המפקחת על רישום בתים משותפים עד לסיום הליך רישום יחידה נפרדת וקבלת צו תיקון צו רישום הבית המשותף.
ייעול הליכי עבודה ביצירת יחידה רישומית (שלב א') בדבר משכנתאות ועיקולים.
בכדי לייעל ולהקל בהליכי העבודה לצורך יצירת יחידה רישומית, קובע נוהל 1/17 כדלקמן:
- אין צורך לקבל את הסכמת הבנקים בעלי המשכנתאות- בעבר היה נידרש לשלוח הודעות לבנקים בהתאם להוראות סעיף 145 לחוק המקרקעין, ביום 01.01.2017, נקבע על ידי הממונה כי במסגרת הבקשה ליצירת יחידה רישומית מתייתר הצורך לצרף את הסכמתם.
- אין צורך לצרף את הסכמת בעל העיקול- בעבר היה נידרש לצרף את הסכמת בעל העיקול בעת הגשת הבקשה ליצירת יחידה רישומית, ביום 01.01.2017, נקבע על ידי הממונה כי במסגרת הבקשה ליצירת יחידה רישומית מתייתר הצורך לצרף את הסכמת בעל העיקול.
עורכת דין לימור דרעי, בעלת ניסיון פרקטי מעל עשור ביצירת יחידה רישומית.
מטפל ביצירת יחידה רישומית עבור חברות בנייה ובעבור עורכי דין המייצגים יזמים העוסקים
בתחום התחדשות עירונית.